11.4.10

FINALS DE FEBRER 2009El cometa Lulin va ser descobert per l’estudiant de meteorologia xinès Quanzhi Ye, des de Canton, i per l’astrònom Chi Sheng Lin, del Lulin Sky Survey (LUSS) de la Universitat Nacional Central de Sun Yat-sen, l’onze de juliol del 2007, en aquell moment presentava una magnitud de +18,9.

Chi Sheng va realitzar tres fotografies des d’el telescopi Ritchey-Chétien de 0,41 metres de diàmetre (idèntic al nostre) de l’Observatori Lulin a Nantou, Taiwan, situat a 2.862 metres d’alçada, descobrint Quantzhi Ye un objecte que es desplaçava sobre el fons estelat. Va ser batejat com a Lulin, identificat inicialment com asteroide. Observacions posteriors realitzades per l’Observatori Table Mountain (California), demostraren que es tractava d’un cometa al identificar-li una cua de 2 a 3 segons d’arc.

El seu màxim acostament es produí el 24 de gener del 2009, i va ser als vols d’aquestes dades que els visitants de l’Observatori el van poder gaudir molt a prop de Saturn i de l’estel Regulus, de la constel·lació del Lleó. L'aspecte de la seva cua mostrava una forma allargassada de color verd.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada