21.6.10

EL 4 DE SETEMBRE 2009

El 4 de setembre del 2009, l’equador del planeta Saturn es va alinear totalment amb el nostre punt de vista, es a dir, des del punt de vista de la Terra. Això va suposar que el planeta es veiés d’una manera diferent, que només es repeteix cada 26 anys, ho aclarim:

Els anells de Saturn un enorme eixam de partícules glaçades molt petites, i pedres i pols, tenen una envergadura considerable, mesuren un diàmetre de 238.000 quilòmetres, però el seu gruix en comparació amb aquest enorme diàmetre es el que es podria anomenar de ridícul, només mesura un quants centenars de metres.

A la rectoria hi ha la maqueta de les proporcions del sistema Solar, i quan la vàrem fabricar, vàrem calcular quina era la proporció que hauria de guardar els anells de Saturn, feia falta un material del gruix d’un paper amb un diàmetre de 3 quilòmetres!!!

Com hem dit el que va passar el 4 de setembre del 2009, el anells al posar-se de “cantó” van literalment desaparèixer, malauradament això va passar en un moment en que saturn només era visible a altes hores de la matinada, però això té un procés previ... durant la primavera d’aquell mateix any, els visitants de l’Observatori van comprovar com els anells s’anaven “aprimant” de manera que el planeta semblava una oliva amb un escuradents clavat al bell mig.

Aquí teniu un enllaç que us agradarà:

http://www.youtube.com/watch?v=UT2sQ7KIQ-E

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada