6.11.12

Novembre 2012, amb els nens torna Júpiter!!!

A finals d’aquest mes d’octubre, com cada any, em retardat una hora els rellotges i a l’observatori comencem en el horari més primerenc, això permet que les sessions d’hivern siguin les més indicades per anar a sopar a casa, a dos quarts de nou... fantàstic per als nens.


A mes a mes ara a ultima hora de la sessió, per l’Oest surt Júpiter, i després de gairebé un any els nens i nenes el gaudiran!!!

Ja sabeu que sempre comencem amb la xerrada d’introducció on us situem en el món de la pràctica de l’astronomia...  expliquem de quina manera cal posar l’ull a l’ocular del telescopi, el que és la “visió perifèrica”, us comparem l’astrofotografía vers la observació telescòpica, en fi, tots aquells trucs que ens faciliten la feina. Després us expliquem les constel·lacions amb l’ajut del làser, per passar després a l’interior de la cúpula i observem tots plegat les profunditats astronòmiques. 


Que ens deparen les nits de novembre? Ja ho em dit, el mes proper es el mes espectacular i enguany, els paisatges de la Lluna, el planeta Júpiter, i el mes misteriós, el mes llunyà: el doble cúmul d’Hèrcules (NGC 869 i 884), la galàxia d’Andròmeda (M-13), el cúmul globular de Pegàs (M-3), i d’altres, que substituiran a aquest si amb ells hi ha un problema.

El cap de setmana de Lluna plena el dediquem a ella i a altres objectes brillants de la nit, aquests coincideixen amb el 24 i 25 de novembre.

I la novetat del moment!, si fa núvol pugeu igualment!!! Fem una sessió inèdita que parla sobre la vida a l’Univers i la existència real o no dels extraterrestres i al acabar us regalem l’entrada gratuïta per un altre dia, es a dir, dues sessions diferent pel preu d’una!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada