31.3.13

Abril 2013, mes de planetes...


Iniciem aquest nou mes amb l’esdeveniment recent del canvi d’horari d’estiu, això vol dir que a partir d’aquest mes iniciarem les nostres activitats al voltant de les nou de la nit, i que aquestes s’allargaran fins gairebé mitjanit.

Durant la primera quinzena d’abril podrem iniciar les observacions amb un telescopi enfocat a Júpiter, que ja va marxant, i que pels vols de finals de mes estarà situat molt a prop de la posta, i potser la seva observació no serà tant factible. Per contra, haurem d’esperar fins al final de les sessions de la segona quinzena per tal que Saturn hagi guanyat l’alçada suficient per atansar-lo visualment.  I de mentre, Venus anirà guanyant elongació fins fer-se visible a una certa alçada cap a finals de mes.

Acabarem d’amenitzar les observacions astronòmiques amb alguns dels objectes més orientals del cel d’hivern, o alguns del poc poblat cel de primavera, com la nebulosa d’Orió les primeres setmanes, el cúmul del Pessebre del Cranc, o les galàxies de Bode de l’Ossa Major.
O també amb els paisatges lunars els dies que el nostre satèl·lit ens acompanyi.


Per acabar, fer-vos saber que les nostres sessions inclouen una interpretació de la nostra exposició permanent sobre les proporcions estel·lars, una xerrada on us parlem dels objectes que veureu a través dels oculars dels nostres telescopis, i una observació a ull nu de les constel·lacions del cel amb l’ajut del nostre raig làser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada