1.3.13

Març 2013... el cometa PanSTARRS

Aquests mes de març rebem la tímida visita del cometa PanSTARRS, i diem que es tímida per que la seva aparició es produeix moments després de la posta de Sol i a molt poca alçada, es a dir, just quan arribeu a l’Observatori. Per aquest motiu, sempre que les condicions d’observació acompanyin (absència de núvols a la línia de l’horitzó), us estarem esperant amb un telescopi a punt per intentar veure’l.

A l’hivern la nit es curta, i la constel·lació d’Orió que presideix el cel hivernal es la que menys temps podem observar al llarg de l’any... per això també, ara al març aprofitem al màxim la seva presència per mostrar-la.

Com veieu a la foto, la nebulosa d’Orió es un molt bon espectacle per als ulls... a final de mes ja serem a primavera, l’horari haurà canviat i podrem oferir-vos objectes de cel profund diferents... M-37 i M-38 que son cúmuls oberts d’estrelles amb una certa riquesa... densos. Les galàxies de Bode, M-81 i M-82... 

Júpiter continuarà en el cel per ser observat, amb les seves quatre llunes telescòpiques, Io, Europa, Ganimedes i Calixte, i les nits on la Lluna sigui creixent o plena, podem gaudir de les seves vistes... tant properes.

Heu de saber que sempre comencem les sessions amb una xerrada que us parla del cel i dels objectes que mes tard observem als telescopis, i també amb una sessió de làser on us mostrem les constel·lacions a ull nu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada