1.5.13

Maig 2013, Saturn i les galàxies de l'Ossa.


Certament a principis d’aquest mes de maig, Júpiter encara es visible a ull nu amb certa facilitat, i Venus ho pot ser també, però només per als afortunats que gaudeixin d’un horitzó net i molt bona visibilitat... el que es clar és que ambdós son objectius poc recomanables per a un telescopi, ja que la seva visió es veurà molt afectada per la turbulència atmosfèrica, degut a la poca alçada que mostren els dos planetes vers l’horitzó.

Això fa que aquest mes de maig tingui un protagonista clar, Saturn, que quan es fa de nit ja comença a mostrar una certa culminació, que va assolint paulatinament a mesura que passa l’estona.


D’altre banda, les nits primaverenques son esplèndides per a gaudir de les galàxies de la Ossa Major, la del Remolí M-51, si la nit es fosca i sense Lluna, o M-81 i 82 les de Bode... el preciós cúmul globular M-13 o el 92... l’obert Pessebre de Cranc, la doble Mizar amb Alcor, etc.

Tot això ho gaudireu, com sempre, després de les aclaridores explicacions de la xerrada, i la sessió de làser que us mostra les constel·lacions d’aquest mes.

Recordeu que els caps de setmana amb presència Lunar, gaudirem també del “terminador”, dels cràters i mars selenites... tant suggerents... i que a principis de mes tenim el màxim de la pluja Eta-Aquàrides que ens pot fer gaudir ocasionalment de la caiguda d’algun meteorit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada