12.6.13

Juny 2013, torna Venus i Saturn continua...Durant aquest mes Venus s’anirà alçant al cel de ponent fins fer-se observable cap a finals, per tant, a l’inici de les sessions es provable que el puguem mostrar. Saturn continua la seva ruta pel cel, ara ja es culminat quan es fa fosc, i al final de l’activitat el podrem observar al telescopi de la cúpula.


El primer i l’últim cap de setmana d’aquest juny serà respectivament Lluna Nova i Quart Minvant, i esdevenen els millors moments per a observar objectes de cel profund... M-57 (la nebulosa de l’anell) de la Lyra, M-13 (el cúmul d’Hercules), L’estel doble Albireu, les galàxies de l’Ossa Major (les de Bode, o la del Remolí), son possibles objectius a l’abast del telescopi per la primavera.

El cap de setmana del 15 i 16 la Lluna serà en quart creixent, es quan mostra el seu màxim atractiu un cop la tenim augmentada en un aparell... i junt amb els dos planetes que em esmentat formaran el gruix de la observació aquest cap de setmana i el següent (el 22 i 23 de Lluna Plena).

Aquestes observacions van sempre precedides per les xerrades que inicien les nostres sessions, i entre mig sempre també us oferim, l’estona que dediquem a la interpretació de les constel·lacions de l’època, amb l’ajut del raig làser que us mostra clarament l’estel o objecte del que estem parlant.

Cal també esmentar que a finals de més (el dia 27) és el màxim de la pluja d’estels de les Bootides que ens pot fer gaudir ocasionalment del rastre deixat per un meteorit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada