4.7.13

Juliol 2013, Saturn segueix preciós...Venus a poc a poc, es va alçant sobre l’horitzó allà on el dia s’apaga, cap a l’Oest. Els propers mesos segur que ens oferirà un bon espectacle amb la seva fase... però de mentre Saturn continua el seu camí cap a ponent declinant al ritme dels dies, de moment aquest de juliol el continuarem mostrant al final de les nostres sessions.

A l’igual que el mes passat a les nits d’aquest juliol li mancarà la Lluna el primer i l’últim cap de setmana se’ns dubte les millors ocasions per fer observació d’allò que es molt llunyà... M-57 la nebulosa de l’anell a la constel·lació de la Lyra, M-13 el cúmul globular d’Hèrcules, les galàxies de Bode a l’Ossa Major, o la del Remolí, son possibles objectius a l’abast del nostre telescopi.

En canvi cap a mitjans de setmana tindrem la Lluna en quart creixent, el moment que se’ns mostra amb tota la seva magnificència a través de l’ocular d’un aparell.

En canvi la tercera del mes, més concretament el dissabte 20 de juliol gaudirem del pleniluni, i amb ell del Dispositiu ECLÍPTICA un concert gratuït on actuaran en Marc O’Callaghan i la Berta Puigdemasa en companya de l’estel Vega i el doble de colors Albireu.

Les nostres observacions van sempre acompanyades de les xerrades que per començar us aclareixen alguns conceptes de la observació telescòpica que després efectuarem, en mig d’ambdues activitats i amb l’ajut del nostre raig làser que us assenyala clarament l’estel del que estem parlant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada