1.8.13

Agost 2013, Venus entra en escena i Saturn marxa...

Al llarg d’aquest mes d’agost, a l’inici de les sessions farem una prèvia amb els planetes Venus i Saturn, ja que tots dos es mostren al cel molt propers a la posta de Sol, i si ens esperem a després de la introducció teòrica els haurem perdut, o els veurem massa propers a l’horitzó... massa tèrbols.

Després anirem a la Rectoria, un antic edifici del segle XVII on sempre fem la interpretació d’allò que després veurem a través dels aparells d’augment, i us il·lustrem sobre aspectes de l’astronomia que us interessen responent a les preguntes que tingueu.
A la part final de l’activitat veurem al telescopi un parell d’objectes del cel profund de l’estiu, escollits entre el cúmul globular M-15 de la constel·lació de Pegàs, l’estel doble colorit Albireu, l’explosió llunyana de M-57 a la Lira... el doble cúmul obert de Perseu, segons la qualitat del cel o la llum que ens arribi de la Lluna. Abans d’això com sempre us farem un reconeixement de les constel·lacions que ens envolten i els principals astres de la nit amb l’ajut del raig làser.

Penseu que la setmana del mig d’aquest agost podreu gaudir dels espectaculars paisatges de la Lluna ja que aquesta estarà en fase creixent, i la següent setmana tindrem el ple, per tant la sessió estarà dedicada al nostre satèl·lit i als cossos mes brillants de la nit, com Vega o Antares...

EL DISSABTE 10 D’AGOST FEM L’ESPECIAL DE LES LLÀGRIMES DE SANT LLORENÇ... NO CAL FER RESERVA! US HI ESPEREM!!!    
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada