29.10.13

Novembre 2013... després de la Lluna i el Sol, Venus és el que brilla més!

Ens agrada especialment iniciar aquest mes de novembre per que Venus inicia també el seu camí de quart minvant cap a la conjunció inferior, per tant la seva fase s’anirà fent cada cop més fina i per tant més atractiva... i com us podeu imaginar ens agrada especialment ensenyar coses atractives... amb elles l’astronomia guanya adeptes!

Per tant aquest mes de novembre continuarem amb la prèvia que ens permet observar el planeta Venus a la màxima alçada possible, per tant amb la màxima resolució possible, amb la mínima turbulència. A la foto teniu una conjunció esplendida d'un petit Venus en fase i la Lluna... aquest mes de novembre això (més separats) passarà el dia 6.


Després us acompanyarem cap a la Rectoria que es el nostre centre d’interpretació on us explicarem l’exposició permanent “Les proporcions del sistema Solar” i després us explicarem coses i detalls dels objectes estel·lars que després observarem i com aprofitar més i millor la llum que surt de l’ocular... algun truc per fer brillar mes erls objectes tènues... tot això acompanyat d’imatges espectaculars d’alta qualitat.

Ajudant-nos d’un potent raig làser us explicarem les constel·lacions que en aquesta època de l’any i a l’hora de la sessió veiem en el cel a ull nu... La Lyra, el Cigne i l’Àguila Perseu, Cassiopea, Andromeda, Auriga, Taure... i després amb els telescopis observarem objectes com: La nebulosa anular de la Lyra, el doble cúmul d'estrelles de Perseu, la galàxia d'Andròmeda, el cúmul globular M-15 de Pegàs (a la foto), etc...


Heu de tenir present que si voleu gaudir de la Lluna, heu de venir els caps de setmana del 8 i 9 que es quart minvant, o el del 15 i 16 que serà plena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada