10.10.13

OCTUBRE 2013... entre dos cels...

Entrem a l’octubre el mes del canvi horari... de l’1 al 7 l’activitat nocturna comencen a les 8 de la tarda, del 8 al 26 a les 19:30, i a partir del 27 un hora abans a les 18:30... octubre es el mes on el dia es fa curt, i on a la nit cavalquem entre el cel d’estiu i el cel d’hivern.

A l’inici de l’activitat farem una prèvia que ens permetrà observar la fase cada cop més fina del planeta Venus, a la màxima alçada possible, a la foto es pot veure l'evolució de les fases de Venus en una de les seves aparicions.Després a la Rectoria, el nostre centre d’interpretació us explicarem l’exposició permanent “Les proporcions del sistema Solar” i després us parlarem sobre els objectes de després gaudirem a través dels nostres telescopis, amb l’ajut de projeccions d’imatges en alta qualitat.

Seguidament ajudant-nos d’un potent raig làser us explicarem les constel·lacions que en aquesta època de l’any veiem en el cel a ull nu
que com us hem comentat abans estan a cavall entre el cel d’estiu i el d’hivern... La Lyra, el Cigne i l’Àguila d’estiu, l’Auriga, Taure de l’hivern... enmig, l’humil cel de tardor amb Pegàs, Perseu.
A continuació ens posarem a observar pels nostres telescopis els objectes de cel profund... la nebulosa planetària de l’anell (M-57), el cúmul globular de Pegàs (M-15), el doble cúmul obert de Perseu (NGC 869-884), la gegantina galàxia d’Andròmeda (M-31)... i com de costum tindrem els caps de setmana de quart creixent i de pleniluni (12 i 13 d’octubre i el 19 i 20 respectivament), on centrarem la vista a la Lluna i on també observarem el color dels estels com Vega, Antàres o Albireu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada