29.11.13

Desembre 2013... ens visitarà el cometa ISON?

Mentre continuem mostrant-vos el planeta Venus que cada cop tanca una mica més la seva fase i augmenta de mida, i a l’espera que Júpiter vagi guanyant alçada per llevant, aquest mes de desembre està marcat per la possible arribada d’un hoste que fa un milió d’anys que no ens visitava... el cometa ISON, d’ell s’espera que superi el periheli (la part de la seva orbita més propera al Sol), amb un esclat de gasos que el farà el cometa més brillant dels últims anys... això ho sabrem a mitjans d’aquest desembre.


Per tant aquest mes de desembre continuarem amb la prèvia que ens permet observar Venus a la màxima alçada possible, al menys durant la primera quinzena i tant de bo que us puguem oferir a partir d’aleshores alguna conjunció Venus-ISON.

Després anirem a la Rectoria, el nostre centre d’interpretació on us farem una breu però fructífera interpretació de l’exposició permanent “Les proporcions del sistema Solar” i també detalls dels objectes estel·lars que després observarem a través dels nostres telescopis.
Amb l’ajut del raig làser us explicarem les constel·lacions que veiem en el cel, algunes encara del cel d’estiu La Lyra, el Cigne i l’Àguila ja que a l’hivern comencem les sessions pràcticament a la tarda i Auriga, Taure... del cel d’hivern que al final de la sessió comencen a guanyar alçada per llevant.

Finalment farem la observació telescòpica amb la nebulosa anular de la Lyra, el doble cúmul d'estrelles de Perseu, la galàxia d'Andròmeda, el cúmul globular M-15 de Pegàs, etc...
Heu de saber que si voleu gaudir de la Lluna, heu de venir els caps de setmana del 7 i el 8 en el qual la Lluna creix, o el del 14 i 15 on serà plena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada