1.1.14

Gener 2014... iniciem l’any amb un Júpiter esplèndid!

Després de que el cometa ISON no resistís el pas per darrera el Sol, i l’expectativa de veure’l desmuntada, aquest mes de gener ens acomiadarem també de Venus que em observat -i encara podrem els primers dies del mes- en una fase preciosa! Però donem la benvinguda al planeta Júpiter que aquest any està enorme... el gaudirem a ell i a les seves llunes galileanes.A l’inici d’aquest mes –i any- iniciarem les sessions amb la prèvia de Venus per evitar que perdi alçada, després baixarem a la Rectoria per fer les habituals activitats teòriques... la visita a l’exposició permanent sobre les mides dels planetes i els estels, i la xerrada on us donem les claus per a observar millor i amb més coneixement de que observem.

Acabada aquesta i ben abrigats sortirem a l’exterior i admirarem l’espectacular volta estelada de l’hivern primer a ull nu i amb l’ajut del làser, admirarem els Bessons, l’Auriga, Taure i Orió... més tard els Ca major i el menor, amb els seus estels principals Polux i Castor, Capella, Aldebaran, Betelgueusse, Procion i el potentíssim Sirius.Després serà el torn d’agafar els telescopis i admirar el Cel profund hivernal... l’extensa nebulosa M-42 bressol d’estels, les fabuloses Pleiades, la nebulosa del Cranc de Taure, el ric M-36, el doble de Perseu, etc.


També heu de saber que el cap de setmana del 11 i 12 es l’idoni per admirar els paisatges de la Lluna ja que estarà creixent, i el següent serà el del pleniluni i el dedicarem als astres de més brillantor del cel... i a ella, Lluna!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada