1.2.14

Febrer 2014... el millor moment per a observar la nebulosa.El més de febrer es el més indicat per a observar la nebulosa d’Orió, una de les més grans nebuloses d’emissió que ens permet observar el moment del naixement dels estels. A les sessions d’aquest mes, també ens acompanya Júpiter ja culminat... espectacular!

Iniciarem les sessions com sempre visitant la Rectoria i la seva exposició sobre les proporcions al cel, i amb la xerrada que ens introduirà en el món del Cosmos.

Per continuar a l’edifici de la cúpula observant primer les constel·lacions a ull nu... Orió, Taure, els Bessons, Auriga, els Cans major i menor, i seguidament la observació directe a través de l’ocular del telescopi on podrem apreciar la magnificencia de la nebulosa M-42, la rica formació d’estels M-36, la lluïssor de l’estel Sirius, o la doble Castor dels Bessons... i Júpiter amb els seus quatre satèl·lits descoberts per Galileu ara fa 400 anys.

També us volem fer saber que el cap de setmana del 8 i 9 de febrer és el millor per a observar la Lluna, i el següent 15 i 16 tindrem pleniluni i el dedicarem a observar els astres mes brillants del cel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada