1.3.14

Març 2014... el cel d'hivern a ponent...Durant aquest mes de març a poc a poc, el cel d’hivern s’anirà situant a ponent per deixar-nos un any mes fins l’hivern que be... encara podem gaudir dels seus brillants estels, Betelgueusse, Aldebaran, Capella... i Pollux i Castor aquest any acompanyats per Júpiter.

Entra en escena el Lleó, amb Denebola, Zosma, Coxa, Regulo aquest any seguits per Mart, enguany potser no massa gran ni vistós però si suficientment per mostrar-nos discretament el seu disc vermellós.

Com sempre a Castelltallat començarem les nostres sessions a la Rectoria, on us interpretarem les mides dels estels vers els planetes a través d’una visita a l’exposició permanent, i com no, amb la xerrada que ens introduirà en el món del Cosmos.

Destrés pujarem fins l’edifici de la cúpula a observar primer a ull nu les constel·lacions... Orió, Taure, els Bessons, i com hem dit el Lleó i l’espectacular Ossa Major... a través dels nostres telescopis podrem observar la gran nebulosa M-42, la densa formació d’estels M-36, la lluïssor de Sirius, o la galàxia de Bodhe, Júpiter i Mart...També volem remarcar que els caps de setmana dels dies 8 i 9 (quart creixent) i el del 15 i 16 (Plena) la Lluna serà la protagonista de la nit (a la foto, amb Venus de matinada aquest últim 26 de febrer).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada