2.4.14

Abril 2014, apareix Mart i Júpiter declina.

Amb l’inici de la primavera i el canvi horari a les nits tenim només enfosquir l’aparició de Mart, aquest es un planeta bianual, ja que ell triga dos anys en voltejar el Sol i nosaltres un, per tant, cada dos anys el tenim més o menys a prop... tot i que aquest 2014 no es molt favorable ens toca estar-ne propers, i al telescopi apreciem una boleta ataronjada.

Per contra Júpiter comença la seva declinació que l’acosta cap al Sol fins que desaparegui al seu darrera. Les nostres sessions d’observació que s’inicien a ull nu i amb l’ajut d’un potent raig làser i després amb telescopi on veiem aquests dos planetes, la Lluna, quan hi és, i potser els objectes ja molt declinats del meravellós cel d’hivern.
M-42 també coneguda com a nebulosa d’Orió, M-45 que s’anomena les plèiades, l’estel Sirius... etc.No sense abans haver fet la part introductoria, on mostrem les proporcions dels estels i els planetes a través de la nostra exposició permanent, i la xerrada on expliquem alguns trucs per observar millor, i on interpretem els objectes que després observarem.


També destacarem els caps de setmana on la Lluna, per la seva presència prendrà protagonísme, que son el del dissabte 5, en quart creixent, i el del dissabte 12 on gairebé serà plena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada