31.5.14

Juny 2014, acomiadem Júpiter mentre Saturn culmina.

S’acosta l’estiu i el seu cel, ha arribat l’hora de gaudir del triangle d’estels format per Deneb, Vega, i Altaïr... el primer del Cigne acompanyant del famós Albireu, el doble de colors, i la seva nebulosa Dumbell (M-27), de la Lira i el seu estel “epsilon” o mes ben dit l’únic “doble-doble” del nostre cel... i de l’Àliga.

I amb totes elles acomiadar-nos degudament del Júpiter actual poblador del cel d’hivern que marxa... i donar la benvinguda a un Saturn culminat sobre el cel de primavera que encara divisem a primera hora de la nit, en aquests cels primerencs d’aquest estiu que s’acosta càlid i agradable.Tots aquests estels i planetes els podreu gaudir després d’haver escoltat la introducció parlada i il·lustrada amb imatges d’ordinador d’alta qualitat, i després d’haver-vos endinsat en el món de les colossals mides astronòmiques de la mà de la nostra mostra permanent “Les proporcions del sistema solar”.
I després també de la ullada amb l’ull despullat, de les constel·lacions guiada amb el nostre potent raig làser, que us ajudarà a navegar pel mar del cosmos que cobreix el nostre cim, aquí, al capdamunt de la nostra Serra de Castelltallat.Aquest Juny es veurà premiat amb la presència de la Lluna en quart creixent durant el primer cap de setmana, el millor moment per gaudir-la, i el lluminós pleniluni durant el cap de setmana central del mes... per tant si voleu gaudir de la seva visió us haureu d’acostar a l’observatori en aquestes dades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada