1.5.14

Maig 2014, s'acosta el cel d'estiu i Saturn.

En aquest temps d’aquesta primavera del 2014 ja ben entrada, iniciem les nostres sessions amb un Júpiter que ja decau però que encara és interessant d’observar, el planeta Mart que comença a minvar la seva mida que havia estat esplèndida a l’inici de l’estació, i un Saturn emergent que promet engalanar les visites d’aquest estiu amb escreix.


I amb el que fa referència als objectes llunyans de “cel profund” ens toca acomiadar-nos de la magnífica nebulosa d’Orió fins l’any que bé, i donar la benvinguda al espectacular cúmul globular d’Hèrcules, el més ric i proper de tots els cúmuls d’aquesta espècie. Junt amb ell, aniran venint els objectes estivals, de moment i només a les nits ben fosques ens visitaran la galàxia del Remolí a l’Ossa Major, el Pessebre del Cranc... i en les no tant fosques els espectaculars paisatges de la Lluna.


Abans que res us farem la part parlada, per a situar-vos en els conceptes de l’Astronomia, i la observació a ull nu mitjançant el nostre làser.

Us recordem que el creixent de la Lluna el podeu observar durant aquest pont de l’1 de maig i que pel segon cap de setmana del mes tindrem la Lluna més propera al ple. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada