1.7.14

Juliol 2014, marxa Mart i queda Saturn...

Mentre em entrat a ple estiu, i el triangle ens culmina amb tots els seus tresors... Vega, l’estel de la pel·lícula “Contact” que és a 26 anys llum, les nebuloses planetàries Dumbell (M-27), i anul·lar de la Lira (M-57), el “doble-doble” Epsilon, el doble senzill de colors Albireu... ens acomiadem de Mart i ens queda ben culminat el preciós Saturn per gaudir d’aquestes nits.

Abans que res però, com sempre us impartirem la xerrada d’introducció que us situa en el món de l’astronomia, i us ensenyarem el cel nocturn a ull nu amb el nostre potent raig làser.

Observarem també el colossal cúmul de Hèrcules (M-13). O si les nits fosques de noviluni son propícies podem mirar d’atansar-nos fins a les llunyanes galàxies de l’Ossa Major... les de Bodhe (M-81 i 82), o la del Remolí (M-50).


En aquest Juliol, com tots el mesos la Lluna farà el seu cicle, la Lluna Nova a finals de mes, el quart creixent durant el primer cap de setmana, el millor moment per gaudir-la. El pleniluni durant el segon cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada