10.9.14

Setembre 2014, el cel profund...

Aquests mes en el que sortim de l’estiu per endinsar-nos a una nova estació -diuen que la tardor és la primavera de l’hivern- Saturn, l’únic planeta que ens quedava visible en el cel vespertí ja marxa... es col·loca lentament al darrera del Sol, on romandrà amagat a la nostra vista durant un temps fins que torni a brillar en el cel del matí. Estarem, per tant, una temporada sense planetes fins que Júpiter que ja fa temps que és a les matinades torni a creuar el cel fins a fer-se visible a les nostres sessions.
Mes endavant cercarem la manera de fer-vos testimonis de l’existència d’Urà i Neptú, però de mentre haurem de gaudir dels objectes de cel profund... nebuloses, galàxies, cúmuls d’estels, etc.

A cada sessió, com sempre, us farem la nostra xerrada d’introducció que us situarà en el món de l’astronomia, i us ensenyarem el cel nocturn a ull nu amb el nostre potent raig làser.


Aquest setembre, com tots el mesos la Lluna farà el seu cicle, la Lluna Nova a finals de mes, el creixent durant l’últim cap de setmana, el millor moment per gaudir-la. El pleniluni durant el primer cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada