2.10.14

Octubre 2014... ens endinsem a la tardor a la recerca d'Urà i Neptú!

A l’octubre de cada any encetem la tardor... no sabem on vàrem escoltar “la tardor és la primavera de l’hivern”, però es una frase encertada! Val la pena doncs arribar abans a l’Observatori per gaudir una mica de les últimes llums del dia i contemplar la policromia d’aquesta estació.

Com dèiem el mes passat ens hem acomiadat de Saturn i de Mart, ja molt darrera del Sol i mentre ens esperem a que Júpiter s’acosti i Venus passi al cel de la tarda, ens aventurarem a ensenyar-vos Urà i Neptú, planetes que com potser sabeu son telescòpics!Continuarem també amb els objectes de cel profund... observant les nebuloses dumbell M-27 o l’anul·lar de la Lyra M-57, la galàxia d’Andròmeda M-31, o el cúmul doble de Perseu... o M-15 a Pegàs... per donar alguns exemples.

No sabem si sabeu que a cada sessió, us farem la nostra xerrada d’introducció que us situarà en el món de l’astronomia, i us ensenyarem el cel nocturn a ull nu amb el nostre potent raig làser... i per si de cas us ho recordem!
Aquest mes d’octubre tenim el pleniluni el dimecres dia 8, per tant els dissabtes i divendres d’abans i després tindrem la possibilitat de contemplar la seva lluminositat... i hi haurà dos quarts creixents el primer i últim dia del mes, per tant tindrem dues oportunitats de gaudir millor del seu paisatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada