1.11.14

Novembre 2014, el planeta Urà i el cel profund.

Aquest novembre l’encetem amb una posició idònia per a observar el planeta Urà, una esfera de 58 mil Km de diàmetre vista a 2.800 milions de Km de distància. Podrem veure el seu color blau turquesa pàl·lid dins d’una petita esfera llunyana. Un planeta que només es pot observar a través de potents telescopis de gran lluminositat.
Com sempre iniciarem les sessions de Bateig de Cel, amb la nostra xerrada on us explicarem els objectes que després podem observar a traves del telescopi, i us donarem les claus per a poder apreciar-los millor.

Continuarem amb la observació de les constel·lacions ajudats per un potent raig làser, on us indicarem la posició dels objectes de la observació i el nom de les estrelles més lluminoses.

A continuació passarem als telescopis on observarem el següents objectes, depenent de la nit i les seves condicions atmosfèriques: El cúmul globular M-13 de Hèrcules, o l’M-15 de Pegàs, la nebulosa anul·lar de la Lyra M-57, o M-27 Dumbell, la galàxia d’Andròmeda, el doble de Perseu NGC 869 i NGC 884, o les Plèyades... etc.

Aquest novembre tenim la Lluna Plena la setmana del dissabte 8, dia que dedicarem a objectes lluminosos, i el quart creixent el dia 2 que el dedicarem a la observació de la Lluna a mes a mes d’altres cosos anteriorment citats.
També volem afegir que, sempre que n’hi hagi, observarem els passos de la ISS, de gran espectacularitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada