10.12.14

Desembre, seguim amb Urà en el cel d'hivern.

Davant la impossibilitat de mostrar-vos cap mes planeta, donat que Mart es molt desfavorable, i Júpiter encara surt tard –quan les sessions han acabat- seguirem, durant aquest mes de desembre apuntant el telescopi cap a Urà, el penúltim planeta del sistema.


Com sempre començarem el Bateig de Cel, oferint-vos una clara explicació sobre els objectes de cel profund –relacionant-los amb la vida d’un estels com el nostre Sol-, i després continuarem a la cúpula, primer observant les constel·lacions a ull nu amb l’ajut del potent raig làser, on us indicarem la posició dels objectes de la observació i el nom de les estrelles més lluminoses.

Després us posarem a disposició els nostres telescopis per a observar objectes com: el cúmul globular M-15 de Pegàs, la galàxia d’Andròmeda, el doble de Perseu NGC 869 i NGC 884, les Plèiades o M-45, i fins i tot la nebulosa d’Orió o M-42 cap a final de mes... cada un d’aquests objectes, depenent de la fase de la Lluna, l’estat de la nit, etc.


Aquest desembre tenim la Lluna Plena la setmana del dissabte 6, dia que dedicarem a objectes lluminosos, i el quart creixent (millor moment per a observar-la) cap a finals de mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada