12.1.15

Gener 2015, ja marxa Urà i torna Júpiter al cel de la primavera.

En aquesta època a l’hora del Bateig de Cel, les constel·lacions d’hivern ja quasi han culminat, a última hora el cel de primavera presidit per el Lleó, Júpiter ja comença a guanyar alçada. Mentre que Urà, el planeta que em estat mostrant aquesta tardor-hivern situat a prop de Pegàs del cel de tardor ja comença a declinar.El nostre Bateig d’astronomia sempre s’inicia amb la xerrada que us situa dins el mon del cosmos, allà us expliquem els objectes que mes tard veurem al telescopi, i aclarirem en la mesura de lo possible els vostres dubtes, donant resposta a les preguntes que vulgueu plantejar.

La sessió continua a l’edifici de la cúpula observant les constel·lacions a ull nu amb l’ajut del nostre potent raig làser, on us indicarem la posició dels objectes de la observació i el nom i el color de les estrelles que més destaquen al cel d’ara... Sirius, Aldebaran, Betelgueuse, Rigel...

I ja finalment us oferirem les imatges augmentades dels astres a l’òptica dels nostres telescopis. Ara al gener la nebulosa d’Orió, les Pleyades, la galàxia d’Andromeda, el doble de Perseu... i d’altres.
Durant aquest mes que transcorre la Lluna serà plena el dia 5 i el moment mes proper al quart creixent l’últim dia, el 31... ambdós son excel·lents moments per observar-la. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada