4.3.15

Març 2015, Júpiter en òptimes condicions!

A les sessions del mes de març d’enguany, just al capvespre, tenim un cel presidit per Venus, Júpiter, i Sirius... per tant, la nostra sessió prèvia durant l’espera dels visitants que arriben mes tard, observarem a ull nu aquests tres astres, i la Lluna! durant el període que estigui present.Després baixarem a la Rectoria, un bell edifici del segle XV on tenim el centre d’interpretació, allà us explicarem les proporcions de l’Univers, i el procés que comporta el naixement, evolució i fi d’un estel com el nostre... també us parlarem de Júpiter, el protagonista (a la foto, una recreació artística des de l'interior de la seva gegantina atmósfera).

A la observació, primer a ull nu començarem amb els constel·lacions, ja dibuixades en un cel fosc, amb l’ajut del raig làser.Després amb els telescopis us podrem continuar mostrant el cel hivernal, farcit d’objectes llunyans de gran bellesa, com la nebulosa d’Orió, el cúmul obert d’estrelles que anomenem Plèiades de constel·lació de Taure... el doble cúmul de Perseu, les galàxies de Bode.


Les fases de la Lluna durant aquest març faran coincidir el pleniluni el cap de setmana del dia 7, i el quart creixent el del 28... seran dies indicats per a gaudir-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada