7.4.15

Abril 2015, Júpiter al cel de primavera!

Que us podem explicar dels cels del mes d’abril d’enguany?... Doncs que serà un mes, el qual, durant l’horari de les nostres sessions, estarà presidit pels planetes Venus i Júpiter.

La Lluna prendrà el protagonisme del seu pleniluni els dies de setmana santa, es a dir, el cap de setmana del 3, 4 i 5, per després iniciar la seva minva, fins desaparèixer de les nostres activitats deixant pas al cel de la primavera, presidit pel Lleó, però molt a prop encara d’objectes del cel d’hivern... com la nebulosa d’Orió, el cúmul de les Pleiades, Sirius... aquests seran a l’objectiu dels nostres telescopis, us els mostrarem amb l’ajut del nostre làser.

Atenció a l’espectacle que la Lluna ens oferirà, en la seva conjunció amb Venus, cap el cap de setmana del 21 i en la seva fase creixent, i a prop del planeta Júpiter cap el 25 i 26, en fase ja més crescuda.
Sempre, abans d’iniciar la observació telescòpica, us parlarem amb la nostra passió característica, el com neix, viu i mor una estrella com la nostra, el Sol, i dels planetes que ens ocupen aquest mes, Venus i Júpiter. Tot plegat amb l’ajut d’imatges projectades de programes de navegació del Cel profund i planetària. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada