4.5.15

Maig del 2015, el mes dels planetes!Els que vulgueu visitar-nos durant aquest mes de maig d’enguany esteu de sort, ja que aquest mes el cel de les nostres sessions d’astronomia estan farcides de planetes!

Iniciarem les activitats al vol de dos quarts de deu del vespre, hora en que comença a caure el mantell fosc del cel, deixant al descobert dues grans lluentors, la de Venus a ponent, i la de Júpiter en culminació.

Cap al final de la sessió, es a dir, a dos quarts de dotze de la nit, Saturn ja haurà agafat suficient alçada per a ser observat. Per acabar d’engalanar la nit, el llarg cap de setmana de l’1 i el 2 i el del 29 i 30, la Lluna restarà a prop del pleniluni... mentre que el del 22 i 23, oferirà una lleu fase creixent (moment de gran bellesa al telescopi).

Sempre, abans de començar a fer l’activitat de la observació, fem un reconeixement de les constel·lacions que hi ha al cel amb l’ajut del nostre potent raig làser.

Les nits sense Lluna aprofitarem per mostrar-vos algun objecte de cel profund, com el cúmul globular M-3, les galàxies M-81 i M-82, el doble Castor, Mizar... etc.

I tot plegat, evidentment, amenitzat amb la interpretació de la mostra permanent “Les proporcions del sistema solar” que tenim a la rectoria, i la nostra xerrada teatrelitzada que us parlarà dels objectes de cel profund més rellevants que veiem al llarg de tot l’any des del telescopi de l’Observatori, interpretats des de el punt de vista de la vida del nostre estel, el Sol. I una breu explicació al voltant del planetes visitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada