9.6.15

Juny del 2015, continuem en mans dels planetes!Recordeu el que us vàrem explicar dels planetes el mes passat? Doncs aquest mes s’intensifica! Malgrat Júpiter ha perdut alçada i ja declina cap a ponent, el potent Venus guanya diàmetre i adopta cada cop una fase mes fina que el fa més bonic. Per la seva banda Saturn ha guanyat ja la suficient alçada per que pugui ser admirat com cal.

Júpiter i Saturn amb la resta de planetes a proporció.

Les activitats al juny comencen als vols de dos quarts de deu, i les deu del vespre, hora en que comença a enfosquir el cel, deixant al descobert el firmament.

Pels qui vulgueu acabar d’engalanar la nit amb la presència de la Lluna, heu de saber que el cap de setmana del 27 i 28 de juny estarem el més propers al pleniluni, i el del 20 i 21 serà el més proper al quart creixent, moment més propici per apreciar els accidents geogràfics.

Sempre, abans de començar a fer l’activitat de la observació, fem un reconeixement de les constel·lacions que hi ha al cel amb l’ajut del nostre potent raig làser.

El cúmul globular d'Hercules M-13.

Les nits que no hi ha Lluna aprofitarem per mostrar-vos algun objecte de cel profund, com el cúmul globular M-13, la nebulosa anular de la Lyra, o l’estel doble de colors Albireu...

I tot plegat, evidentment, engalanat amb la interpretació de la nostra mostra permanent “Les proporcions del sistema solar”, i la xerrada teatralitzada que us parlarà dels objectes de cel profund més rellevants que veiem al llarg de tot l’any des del telescopi de l’Observatori, interpretats des de el punt de vista de la vida del nostre estel, el Sol. I una breu explicació al voltant del planetes visitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada