1.7.15

Juliol del 2015, Saturn es queda, els altres marxen!Durant aproximadament la primera meitat d’aquest mes de juliol, encara es podran veure els planetes Júpiter i Venus a la posta (foto), tot i que acabaran marxant al situar-se cada cop mes a prop del Sol. Aleshores, ens quedarà Saturn, enguany molt ben situat per a gaudir de la visió dels seus anells.

Ara es l’època de l’any on el dia s’escurça mes, per tant, les nostres sessions comencen tard, a les 22 hores.

Pels que veniu amb mainada us aconsellem la Lluna, donat que és un astre molt proper que els infants tenen molt present des de fa molt de temps (foto), els dies que serà visibles son els del primer i últim caps de setmana. En canvi, pels que vulgueu gaudir de les profunditats del cel us aconsellem els altres caps de setmana, ja que l’absència de la Lluna fa brillar més els objectes de lluminositat dèbil, és a dir, llunyans.

Sempre, després de la xerrada inicial comencem la observació, amb un reconeixement de les constel·lacions que hi ha al cel amb l’ajut del nostre potent raig làser.

Les nits d’estiu estan farcides d’objectes molt interessants d’observar, el cúmul globular M-13, la nebulosa anular de la Lyra M-57, l’estel doble de colors Albireu, la nebulosa del Cigne M-27, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada