5.8.15

Agost del 2015, Saturn marxa, deixant pas a Urà!Durant aquest mes d’agost encara es podrà observar Saturn (a finals de mes, un pel desfavorable), i ja de cara a setembre acabarà situant-se tant a prop del Sol que la seva observació es farà impracticable. Parlarem en els propers mesos d’Urà i la possibilitat que tindreu, si veniu, d’observar-lo.

Hem iniciat ja fa més d’un mes, l’època de l’any en que els dies es comencen a escurçar, per tant, durant la primera quinzena del mes d’agost iniciem les activitats a les 21:30, i la segona a les 21:00 hores.

A primers i a finals de mes i coincidint amb la Lluna plena, es potser la millor època per que vingueu els que esteu mes enamorats, ja que la llum d’aquest astre es altament evocadora... en canvi, pels que veniu amb canalla us recomanem la Lluna en quart creixent, donat que és un astre que forma part del seu imaginari i aquesta, la fase creixent, és la millor per a ser observada, això ho podreu fer el cap de setmana del 21 i 22 d’enguany.

A mitjans de mes, mes concretament el dijous dia 13 al vespre, fem l’especial de les “Llàgrimes de Sant Llorenç”, la pluja d’estels mes famosa de l’any, podeu consultar el banner que teniu al costat dret d’aquest mateix blog. I el cap de setmana que l’acompanya, i el del 7 i 8 d’agost son els mes apropiats per a observar els objectes de cel profund, ja que l’absència de la llum de la Lluna ens proporciona un cel fosc i contrastat. Ara a l’estiu es veu l’estel doble de colors Albireu, el cúmul globular d’Hèrcules M-13, la nebulosa de la Lyra M-57, o la Dumbell M-27 entre d’altres.

Sempre, les nostres activitats tenen un primer acostament a la ciència de l’astronomia que consisteix en una xerrada molt instructiva i entretinguda, acompanyada d’imatges d’alta resolució que us situarà correctament al lloc on heu d’estar a l’hora de la observació, i abans d’aquesta l’exploració del cel a ull nu, amb l’ajut del nostre potent raig làser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada