2.9.15

Setembre del 2015, Saturn i Urà!Durant aquest mes de setembre acomiadarem Saturn, que ja ocupa una posició un pel desfavorable, però que en bones condicions encara es pot aprofitar, i donarem la benvinguda a Urà (foto), el planeta que ens acompanyarà aquests mesos fins que Júpiter es torni a fer visible.

Els dies s’escurcen, i això fa que iniciem les activitats mes d’hora, a les 20:30 des del dia 1 al 21 de setembre, i a les 20:00 hores des d’aleshores i fons a final de mes.

El pleniluni ens visitarà a finals de mes, concretament el dia 28, això vol dir que podeu visitar-nos i observar aquest astre en la seva plenitud l’últim cap de setmana del més, i en canvi, els primers caps de setmana seran més per gaudir de la foscor del cel i observar els astres llunyans mes contrastats.

Donat que les nostres activitats s’inicien d’hora, durant setembre encara podem gaudir del cel d’estiu, on es pot observar l’estel doble de colors Albireu, el cúmul globular d’Hèrcules M-13, la nebulosa de la Lyra M-57 (foto), o la Dumbell M-27 entre d’altres.


Sempre, abans de començar a fer l’activitat de la observació, fem un reconeixement de les constel·lacions que hi ha al cel amb l’ajut del nostre potent raig làser.

I tot plegat, evidentment, engalanat amb la interpretació de la nostra mostra permanent “Les proporcions del sistema solar”, i la xerrada teatralitzada que us parlarà dels objectes de cel profund més rellevants que veiem al llarg de tot l’any des del telescopi de l’Observatori, interpretats des de el punt de vista de la vida del nostre estel, el Sol. I una breu explicació al voltant del planetes visitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada