15.10.15

Octubre del 2015, l’adéu definitiu a Saturn i benvinguda d’Urà!Durant els primers dies d’octubre, Saturn, encara que molt desfavorable, continua en el cel proper a la posta de Sol, per tant, sempre que ens sigui possible, podrem fer una prèvia abans de la xerrada per a poder mostrar-lo a la vista d’un telescopi.

La mida de Saturn comparada amb la de la Terra.

Els dies continuen escurçant-se, i això fa que iniciem les activitats mes d’hora, es a dir, a les 20:0 des del dia 1 i fins al 7; a les 19:30 del 8 al 26; i a partir d’aquest a les 18:30 a causa del canvi horari d’hivern.

El pleniluni tindrà lloc els últims dies del mes, el cap de setmana del 24 i 25, la mostrarem en tot el seu esplendor, i la podreu gaudir d’allò mes. A mitjans de mes podreu observar l’espectacular quart creixent.

Donat que les nostres activitats s’inicien d’hora, durant setembre encara podem gaudir d’un bon tros del cel d’estiu, on es poden observar l’estel doble de colors Albireu, el cúmul globular d’Hèrcules M-13, la nebulosa de la Lyra M-57, o la Dumbell M-27 entre d’altres, però també qualque objecte del cel de tardor, com la galàxia d’Andròmeda M-31. 

En les sessions que es faci impossible la visió de Saturn, veurem el planeta Urà, el penúltim del sistema Solar a 2.800 milions de quilòmetres de distància!

Sempre, abans de començar a fer l’activitat de la observació, fem un reconeixement de les constel·lacions que hi ha al cel amb l’ajut del nostre potent raig làser.

Constel·lacions de tardor.

Si veniu podreu assistir a la interpretació de la nostra mostra permanent “Les proporcions del sistema solar”, i la xerrada que us parlarà dels objectes de cel profund més rellevants que veiem al llarg de tot l’any des del telescopi de l’Observatori, interpretats des de el punt de vista de la vida del nostre estel, el Sol. I una breu explicació al voltant del planeta que observarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada