3.11.15

Novembre del 2015, tornem a la observació d’Urà!En aquesta època les nostres sessions comencen ben d’hora per que el dia s’escurça i això ens dona peu a iniciar les sessions per la tarda, concretament a les sis de la tarda, certament es una moment adient per venir amb la canalla.

Aquest mes de novembre la Lluna se’ns mostra minvant fins el dia onze, en el que serà nova, i a partir d’aleshores creixerà fins arribar al pleniluni el dia 25. El millor moment per a observar-la des de Castelltallat seran els dies 20 i 21.

Les nostres sessions, com sempre, s’inicien amb la xerrada d’introducció, on us expliquem el procés que porta a la fusió de l’hidrogen i aquest, al naixement de nous estels que després formaran part de la “fauna còsmica”, amb finals violents però atractius.

Després passem a la observació telescòpica, on a través dels nostres aparells d’augment podrem observar una mostra real d’allò que abans em interpretat de forma teòrica i molt visual.

 El cúmul globular d’Hèrcules també anomenar M-13, o la nebulosa “Dumbell” (M-27 pels entesos), la galàxia d’Andròmeda catalogada com a M-31 o l’estel doble de colors “Albireu” deixaran de ser desconeguts per als vostres ulls, els miralls i les lents dels nostres telescopis us revelaran els seus misteris, i les nostres explicacions acabaran de fer-vos un dibuix exacte del que hi ha en els confins de l’Univers que ens envolta constantment, de forma quotidiana.

La observació del planeta Urà de color blau turquesa pàl·lid, situat a dos mil vuit-cents milions de quilòmetres de nosaltres, significarà el colofó ideal de la experiència que us oferim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada