11.1.16

Gener 2016, continua Urà al nostre objectiu...A totes les activitats nocturnes que portem a terme intentem tenir un objectiu planetari, i d’aquesta manera poder-vos oferir una imatge d’un objecte del nostre cel mes proper, el que ens ofereixen els components del sistema solar. Enguany aquest es el planeta Urà, el penúltim del nostre sistema, situat a 2.800 milions de quilòmetres de nosaltres... poca broma!

Juntament amb aquest continuarem mostrant-vos el bonic cel hivernal, farcit d’objectes llunyans de gran bellesa, com la nebulosa d’Orió, el cúmul obert d’estrelles que anomenem Plèiades que es situa a la també hivernal constel·lació de Taure... el doble cúmul de Perseu, la galàxia d’Andròmeda.

Tot això tenint en compte que, prèviament, us haurem interpretat la nostra exposició sobre la mida dels objectes estel·lars, la xerrada que us parla dels objectes que us hem anomenat, i la observació a ull nu amb l’ajut del nostre potent làser que us il·lustrarà sobre les constel·lacions que aquests dies culminen el cel a l’hora del nostre “Bateig de cel”.

Aquest mes de gener la Lluna serà plena el cap de setmana del 24, el creixent (moment en que és mes bonica) es deixarà veure a mitjans... i el moment en que ens ofereix millors condicions per gaudir d’un cel ben fosc a principis i a finals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada