1.3.16

Març 2016, Júpiter ja es aquí!Es sorprenent comprovar la velocitat que porta la Terra a l’espai a partir de la observació de la posició dels astres! Això ho podem experimentar observant periòdicament l’hora d’aparició dels planetes. Després d’estar observant Urà durant els mesos de tardor i hivern, ara que s’acosta la primavera apareix 
Júpiter, a una velocitat vertiginosa.

Ja el tenim aquí, ja el podem gaudir!

Paral·lelament a aquest esdeveniment planetari, el cel d’hivern ja està d’altot culminat, i amb ell podem gaudir de la nebulosa d’Orió, el cúmul d’estels de les Plèiades, o el doble de Perseu, la doble Càstor dels Bessons, mentre veiem aparèixer la Ossa major i el Lleó per llevant, aviat seran observables les galàxies de Bodhe, i la llunyana galàxia del Remolí les nits que siguin propícies.

Prèviament us haurem interpretat la nostra exposició permanent sobre les mides dels astres, i us haurem donat la nostra xerrada introductòria sobre la vida d’un estel, els principals tipus d’objectes que trobem al cel nocturn, i el planeta que aquell dia tinguem al cel per a ser observat.

Aquest mes de Març la Lluna serà creixent a mitjans de mes, i plena la setmana següent... per si la voleu gaudir!

En els dies posteriors a la vostra visita, rebreu un correu d’agraïment, farcit d’adreces web interessants dirigides a tot tipus d’edats per a continuar gaudint d’aquesta meravellosa ciència, des de casa.

Gràcies per venir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada