6.7.16

ESTIU del 2016, marxarà Júpiter, Venus començarà a treure el nas... i Mart i Saturn es queden.A l’inici de la primavera us suggeríem la observació de Júpiter per que sabíem que a finals de juliol Júpiter començaria a acostar-se al Sol i d’aquesta manera ens deixaria fins l’any que bé, que el podrem tornar a observar... Ara bé, durant tot aquest estiu, a nivell planetari, Mart i Saturn es quedaran al cel oferint-nos les seves belles estampes. Només al setembre, el planeta Venus haurà acabat de passar per darrera el Sol i començarà una tímida aparició que culminarà la propera tardor.

Com us diem sempre, us donem les dades d’aparició de planetes a l’hora de les nostres sessions de “Bateig de cel”, evidentment que a altres hores els podeu observar en posicions diferents.

La cúpula de l'observatori oberta per a observar.

En quant a cel profund, comencem les sessions d’estiu, com cada any, amb el triangle de l’estiu ben culminat i on us podem oferir els seus objectes típics... la nebulosa anular de la Lyra (M-57), l’estel doble de colors Albireu en el Cigne, el cúmul globular d’Hèrcules (M-13), o la galàxia d’Andròmeda.

Sempre, quedem amb vosaltres quan comença a caure el dia per que tingueu les últimes llums del dia en el camí d’arribada, per esperar a que caigui la nit, us oferim una visita guiada a la nostre exposició “Les proporcions del sistema solar” que us donarà una idea molt apropiada de la mida dels estels i els plantes que ens envolten, i amb la conferència “Un passeig per l’Univers” on entendreu com neix, viu i mor un estel com el nostre Sol.

Saturn es podrà observar durant tot l'estiu.

Només queda explicar-vos l’estat de la Lluna, per que pugueu calcular, el dia que vingueu, si voleu gaudir dels seus paisatges (en el quart creixent i el ple), o si per al contrari, voleu gaudir de la seva absència que us proporcionarà unes vistes mes contrastades dels objectes de cel profund (en minvant o en Lluna nova).

Consulteu l’estat de la Lluna en aquest enllaç:

Recordeu... cel fosc i contrastat, excel·lent per observar galàxies i nebuloses en lluna nova i quart minvant. Moment excel·lent per gaudir dels paisatges de la lluna en quart creixent... i el clar de lluna en el ple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada